Domain Uzantisi Seo'da ne kadar onemlidir?

{[['']]}


Domain Uzantisi Seo'da ne kadar onemlidir?

Domainde sadece keyword.name olursa keywordbaskakelime.name gibi bir domainden daha avantajli olur, burda hedef yonteminiz domain uzerinden olucaksa eger ozaman domainin uzantisi, host edildigi sunucuda kombine sekilde hedef alicaginiz ulkeye hitab etmesi tavsiyedir.

sifirdan baslayacaginiz bir domain icin seo calismasini iyi yaptiktan sonra uzantinin cok fazla etkisi olmaz fakat bir keyword.com.tr, keyword.name uzantili domainden google.com.tr'de daha iyi pozisyonda cikar, ayni sekilde ornek olsun diye soyluyorum keyword.it uzantili bir domain olsaydi google.it'de keyword.com.tr den daha iyi pozisyonda cikardi, bunlara binaben tabi google.com.tr icin turkiye hostu, google.it icinde italya hostu her zaman daha avantajlidir.

baska dikkat etmeniz gereken birsey de seciceginiz hedef keyword icin cok fazla rakip(competitor) varsa ve popularitesi(competition) yuksekse ozaman sadece keyword.name yeterli olmaz.

detayli farkli yonlerden anlattim umarim yeterli bilgidir.

unutmamak gereken birsey var, tam performans seo yapildigi surece domain uzantisinin pek bir avantaji yoktur. fazla com net org disinda uzanti gormememizin nedeni sadece tercih edilmedigindendir.



Share this game :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder