Fiber İnternet Nedir ?

{[['']]}
Fiber internet nedir adlı yazıma hoş geldiniz.Son zamanlarda mutlaka TV ve ya reklam tabelaların da bu ismi oldukça duymuşsunuzdur.Ancak internet alemi ile aranız pekte iyi değilse bu terimin anlamını bilmemeniz çokta şaşırılacak bir durum değil.

Fiber internet , internet alt yapısının fiber kablolar ile istemciye iletilmesine denir.Belkide en kısa en yüzeysel açıklaması da budur.
Ülkemizde internet kullanımı sürekli artıyor.Geçen aylara kadar internetimiz sunucudan bizlere bakır kablolar ile iletilmektedir.Ancak artık yeni nesil internet sisteminde bu bakır kablolara yer yok.Artık fiber alt yapısı kullanılarak iletilecek olan bir anlamda hızlı internet olan terim bizim hayatımızı daha da çok kolaylaştıracak.

Peki bu alt yapıyı kullanmanın bize ne avantajı veya ne dezavantajı var ? Neden fiber internet kullanılmalı veya nerelerde kullanmalıyız ?

Açıkçası en iyi avantajı çok hızlı olmasıdır.Dezavantajı şu anlık benim için yok.Neden kullanmalı cevabı ise birazda maddi açıdan önemli çünkü ülkemizin her yerinde bu fiber alt yapı yok.Ama ek bir ücret karşılığı kullanabiliyorsunuz.Eğer şuan internetinizden memnun sanız fibere geçmeniz o kadarda gerekli değil bence.
Share this game :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder